2000 leerlingen voor Logistieke Roadshow

2000 leerlingen voor Logistieke Roadshow
Scholengemeenschap KWC in Culemborg is op 4 oktober de startlocatie van de Week van de Logistiek in Rivierenland. De Roadshow met games en een escape room staat die dag bij de school.
Vanaf maandag 27 september reist de Logistieke Roadshow van Logistics Valley door de regio’s Nijmegen, Rivierenland en Liemers-Achterhoek om leerlingen van middelbare scholen te enthousiasmeren voor de logistieke sector. Hiermee wil Logistics Valley wat doen aan het personeelstekort in logistiek en transport.
 
Na zes keer een open dag voor de logistiek in Rivierenland, en een succesvolle eerste editie roadshow in 2020, presenteert Logistics Valley de roadshow dit jaar voor 2.000 leerlingen op 32 scholen, hij draait drie weken.
Vanaf 27 september is de Roadshow in Nijmegen, op 4 oktober is Rivierenland aan de beurt.
 
De roadshow bestaat uit vier challenges rondom het thema ‘faciliteer een festival’. Zo proberen leerlingen de sleutel van het festivalterrein te vinden in een pop-up escape room, worden zij uitgedaagd om een optimale artiestenplanning te maken, gaan ze aan de slag met een rijplatenpuzzel en krijgen ze de taak om een bar op de juiste manier te bevoorraden. De deelnemers leren bij de challenges meer over de logistieke sector en strijden daarnaast in teams voor aantrekkelijke prijzen, zoals een smart watch of een speaker.
 
Frank Engelbart van Logistics Valley Rivierenland: ‘We zien landelijk een daling in het aantal leerlingen dat kiest voor een logistieke opleiding. Met deze challenges rond een aansprekend thema laten we leerlingen zien dat een logistiek beroep ontzettend interessant en leuk is. We maken daarnaast ook de koppeling met het bedrijfsleven door middel van masterclasses, gegeven door logistieke bedrijven. We hopen dat we een goed en positief beeld van deze sector kunnen neerzetten om zo de instroom bij logistieke opleidingen te verhogen.’

Op maandag 4 oktober start de Roadshow in Rivierenland: met Culemborg KWC als eerste stop wordt dan een week lang gewerkt op scholen in Culemborg, Geldermalsen en Tiel. Die ochtend om 8.30 uur start het programma bij KWC. De start is live te volgen op Youtube. Op de vrijdag van de Rivierenlandse week wordt de ‘Logistieke Roadshow sleutel’ overgedragen aan de regio Liemers-Achterhoek.
Natuurlijk is er een korte opening, maar het belangrijkst zijn de honderden leerlingen die er kennismaken met de wereld van transport en logistiek. De aftrap is bovendien middels een livestream die dag te volgen.
De Roadshow, uitgevoerd door Agency X uit Nijmegen, staat in Culemborg, Geldermalsen, Druten en Tiel.
Op enkele scholen worden vooraf al gastlessen gegeven of maakt de voorbereiding voor de Roadshow deel uit van het lespakket.
Culemborgse ondernemers reizen, er is ook een truck bij, op 1 oktober naar Nijmegen om de trailer van Agency X op te halen en naar Logistics Valley Rivierenland te rijden.

De Dag van de Logistiek Roadshow komt tot stand met steun van Provincie Gelderland.