Lokaal uitbreiden vaak mooie oplossing

Lokaal uitbreiden vaak mooie oplossing
Transportondernemers Gerrit en Willemijn Blom uit Eck en Wiel kunnen komend voorjaar hun bedrijfsperceel uitbreiden met 3200 vierkante meter, naast het huidige bedrijf. “Fijn dat de grond door ons gekocht kon worden van de gemeente. Maar je moet wel álles zelf doen”, stelt Willemijn.
Ze zijn sinds 2015 aan de Homoetsestraat in Eck en Wiel gevestigd, het huidige bedrijfspand werd in 2018 in gebruik genomen. “Maar we hebben het druk, het bedrijf draait mooi. We barsten vooral qua buitenruimte uit ons jasje, dus op zaterdag wanneer iedereen thuis is, is het moeilijk alle trucks te stallen op ons terrein”, vertelt Willemijn Blom, samen met haar man eigenaar van het internationaal transportbedrijf. “We zijn met de naastgelegen grond al een jaar actief bezig. Eigenlijk kijken we zelfs al langer naar het perceel, ruim twee jaar geleden zijn we naar de gemeente gestapt met de vraag of we als eerste gegadigde in aanmerking kwamen wanneer het te koop zou zijn. Dat kregen we mondeling verzekerd, maar uiteindelijk betekende dat weinig. De procedures vereisen, zo bleek, dat je formeel een optie neemt en uitoefent. Dus was er plots een andere gegadigde eerste. Nu is het gelukkig allemaal goed gekomen. We hebben de wethouder aangesproken en die is komen kijken. Hij vindt het onlogisch voor ons om grond op bedrijventerrein Doejenburg II te kopen. Dat is verder weg. Nu is dan, op het nippertje want de taxatie liep af, door ons gekocht. De vergunningaanvragen lopen, in december krijgen we uitsluitsel. We verharden het terrein en hebben een nieuwe in- en uitrit nodig. We doen de hele aankoop en het contact met de gemeente zelf, we hebben na de vorige verbouwing natuurlijk wat ervaring. We kijken uit naar het voorjaar.”
Gemeente Buren verkocht onlangs nog een bedrijfsperceel, op Doejenburg II: Vediak Machinebouw&Engineering zet er een bedrijfsverzamelgebouw neer. Daarmee is er opnieuw ruimte voor mkb-bedrijven in gebruik genomen, nadat het gemeentebestuur de afgelopen jaren geen verkopen rond kreeg. Volgens VNO-NCW Midden is de vraag naar juist dit soort percelen voor bedrijven gegroeid: ze hebben immers geen enorme oppervlakken nodig, zoals die op grotere, centraal gelegen bedrijventerreinen soms voorhanden zijn.