Van inzicht tot actie: leergang Logistiek Middenkader

Van inzicht tot actie: leergang Logistiek Middenkader
Coach en trainer Peter Linssen en zijn bedrijf Ember geven de deelnemers van de leergang Logistiek Middenkader van Logistics Valley Rivierenland inzicht, kennis en toepasbare vaardigheden op gebied van leiderschap en teamontwikkeling.
 

De leergang Logistiek Middenkader begint enkele keren per jaar. Nadere informatie bij elise@logisticsvalleyrivierenland.nl

Linssen is van oorsprong Wagenings bioloog, werkte bij grote farmaceutische bedrijven en raakte gefascineerd door de verschillen in stijl en effectiviteit die leidinggevenden hebben. “Je ziet de klassieke vergissingen en denkt: dat kan ook anders. Een goede verkoper is geen salesmanager, om het concreet te maken. En waar zit hem dat nou in? Ik gebruik in de trainingen en coachingtrajecten een model, dat uitgaat van de achterliggende drijfveren van iemand om het vak uit te oefenen dat hij of zij koos. Die motivatie meten we, want die moet je helder hebben. Er komt uit wat voor type je bent: van heel individueel tot groepsgericht. Het is eigenlijk gezond verstand, een uitvoerder, een persoon die dingen al doend oplost, moet je geen theoretisch model laten schrijven. Iedereen heeft voorkeursgedrag, of mijdt zaken. De energie van binnenuit om te werken zoals je doet moet je eerst herkennen. Deelnemers aan de leergang gaan zo beter begrijpen waarom dingen gaan zoals ze gaan, waarom ze met de één makkelijker samenwerken dan met de ander. Je gaat de herkomst van conflicten snappen.” Het Tielse bedrijf van Linssen bestaat 19 jaar en telt 6 coaches naast hemzelf.
Vervolgens wordt getoond hoe je hiermee kunt omgaan. Linssen: “Als je inzicht hebt in je eigen stijl, kun je je vaardigheden vergroten. Op gebied van management van anderen, maar ook in communicatie, gesprekstechniek. Zo kom je beter beslagen ten ijs wanneer je bijvoorbeeld een verandering in de organisatie moet implementeren, je ziet waar de weerstand vandaan komt, want die zal er altijd zijn. Ook leer je zien in welke fase van onwikkeling je team of afdeling zich bevindt, en vooral ook hoe je over dit soort zaken kunt nadenken, tijd maken in een praktijk die de hele dag aan je trekt. Als je het belangrijk vindt, dan máák je tijd. En van inzicht kom je tot actie.”