Sprinkler Energy: warmte DC uit de sprinklertank

Sprinkler Energy: warmte DC uit de sprinklertank
Met warmte uit de sprinklertank een distributiecentrum verwarmen: Sprinkler Energy uit Wormer won er bij Kruidvat in Heteren onlangs een prijs mee. De uitreiking van deze A.S.Watson Logistics Energy Challenge was dan ook in het DC.  (A.S.Watson is het moederbedrijf)
Provincie Gelderland (gedeputeerde Van der Wal. links op de foto)  en A.S. Watson besloten om gezamenlijk de A.S. Watson Logistics Energy Challenge te organiseren. Doel is om op een aantal thema’s binnen de werkzaamheden van A.S. Watson C02 uitstoot te reduceren of energieverbruik omlaag te krijgen. Oplossingen kunnen eventueel ook toegepast worden  bij andere Gelderse logistieke bedrijven op de Gelderse Corridor met als resultaat het verduurzamen van de logistieke sector.
Sprinkler Energy en A.S.Watson gaan meteen aan tafel om te praten over een mogelijke implementatie. Provincie Gelderland zorgt in overleg met Logistics Valley samen met A.S.Watson voor het actief delen van alle oplossingen uit de Challenge naar andere logistieke bedrijven in Gelderland. De jury roemde de creativiteit en was verrast over het gebruik van de bestaande installatie. Dat maakt de terugverdientijd van deze investering kort, terwijl er veel energie en dus CO2 mee te besparen is. Bovendien is de mogelijkheid tot implementatie bij andere industrieterreinen/ distributiecentra groot. Sprinkler Energy gaat naar huis met de duurzaamheid-trofee en een bedrag van 2.500 euro, te besteden aan een duurzaam product. Beide prijzen zijn beschikbaar gesteld door A.S.Watson.  
Provincie Gelderland en A.S. Watson besloten om gezamenlijk de A.S. Watson Logistics Energy Challenge te organiseren. Doel is om op een aantal thema’s binnen de werkzaamheden van A.S. Watson C02 uitstoot te reduceren of energieverbruik omlaag te krijgen. Oplossingen kunnen eventueel ook toegepast worden  bij andere Gelderse logistieke bedrijven op de Gelderse Corridor met als resultaat het verduurzamen van de logistieke sector.