Logistieke Roadshow trekt Liemers Achterhoek in

Logistieke Roadshow trekt Liemers Achterhoek in
Wethouder van Dellen, portefeuille onderwijs, en Corrie Vinckers, sectordirecteur van het Graafschap College, openden maandagochtend 11 oktober de Logistieke Roadshow bij het Liemers College in Zevenaar.

Na een kort openingswoord startten de leerlingen enthousiast aan de verschillende uitdagingen in het thema ‘faciliteer een festival’. Op het schoolplein verplaatsten leerlingen rijplaten om een puzzel te leggen, berekenden zij de beste artiestenplanning en pakten zij de juiste barmaterialen in volgens de pakbon. Wethouder van Dellen stapte samen met een van de groepen de Escape Room in die is gebouwd in een oplegger. Hij is blij met de komst van de Roadshow in deze regio: “een super mooi initiatief dat goed past bij deze regio. Wij profileren ons immers als prominente hotspot in de logistiek.”
 
 
De Roadshow biedt leerlingen de kans om op interactieve wijze kennis te maken met de sector transport en logistiek. Deelnemers worden namelijk naast het bezoek van de Roadshow tevens in contact gebracht met logistieke bedrijven uit de regio, zoals Mainfreight, Kramp of Jos Dusseldorp. Diverse klassen ontvangen gastlessen of kunnen op bedrijfsbezoek bij deze organisaties.
 
“Het is belangrijk de verbinding te maken tussen het bedrijfsleven en de leefwereld van deze doelgroep”, vindt Corrie Vinckers, sectordirecteur van het Graafschap College. “Met het festivalthema en de leuke uitdagingen willen we leerlingen enthousiasmeren voor de logistiek. Door samen met de bedrijven deze Roadshow te organiseren geven we de leerlingen een reëel beeld van wat het werk in deze sector inhoudt.”
 
Deze week strijkt de Logistieke Roadshow neer op schoolpleinen in onder andere Winterwijk, Aalten, Silvolde, Doetinchem en Zutphen. Aankomende vrijdag sluit de Logistieke Roadshow om 16:10 feestelijk af bij het Kompaan in Vorden.

">Bekijk hier de liveregistratie