Logistieke Roadshow toert door Logistics Valley

Logistieke Roadshow toert door Logistics Valley
Na het succes van vorig jaar, organiseert Logistics Valley van 27 september t/m 15 oktober opnieuw de Logistieke Roadshow. Naast regio Nijmegen, bezoekt de Roadshow dit jaar ook de hotspots Rivierenland en Liemers Achterhoek.

Het doel is leerlingen van het VMBO en praktijkonderwijs te enthousiasmeren voor de logistieke sector. In 2020 bezocht de organisatie van de Roadshow 12 scholen en bijna 500 leerlingen.

Ben Hendriks, Logistics Valley: ‘We ontvingen veel positieve reacties van leerlingen, docenten en decanen en verzoeken voor een vervolg. Ik ben dan ook blij dat we dit jaar een tweede -meer uitgebreide- editie kunnen organiseren. Het programma lijkt niet alleen goed aan te sluiten op de behoefte van leerlingen, maar ook effectief te zijn. Zo zien we een stijging van het aantal aanmeldingen voor de logistieke opleiding in onze regio, terwijl dit landelijk over het algemeen een daling laat zien.’
Dit jaar gaan de leerlingen de strijd met elkaar aan in verschillende opdrachten met het thema ‘faciliteer een festival’. Zo zetten leerlingen een pallet klaar voor de festival bar, puzzelen ze met rijplaten, maken ze de optimale artiestenplanning en gaan ze opzoek naar de sleutel in de escape room. In de challenges ervaren deelnemers wat er allemaal komt kijken bij een logistiek beroep. Daarnaast zijn er mooie prijzen te winnen voor de teams die op kwaliteit en snelheid het beste presteerden.

De Logistieke Roadshow gaat van start in Logistics Valley regio Nijmegen op maandag 27 september. Burgemeester Bruis zal het event openen. Na de regio Nijmegen, zal de Roadshow door de gemeenten reizen om de scholen te bezoeken. Veel enthousiaste klassen hebben zich al opgegeven.  Nog niet aangemeld; stuur dan een mail naar uw regio hotspot.

Benieuwd naar de Logistieke Roadshow van vorig jaar?